MEDIA

HUOMENTA SUOMI

NÄKÖ JA DIABETES

AKUUTTI: NÄKÖKYKY PAREMMAKSI

mrena_yle

RETINOPATIAN HOITO

KAIHILEIKKAUKSEN JÄLKEEN

POTILASOHJEET

Tietoa kaihileikkauksesta.

Tietoa laserleikkauksesta

Tietoa glaukoomasta.

Amslerin kartta – kotitesti keskeisen silmänpohjan arviointiin mm. ikärappeumassa

Luomireunan tulehduksen kotihoito-ohje PDF:nä

Tietoa lasiaisen irtaumasta PDF:nä

ARTIKKELEITA

“Kaihi on yksi yleisimmistä silmäsairauksista, ja jopa yli kolmasosalla kaikista yli 65-vuotiaista on haittaava kaihi. Kaihin ainoa hoito on leikkaus….”

“Raskaus aiheuttaa muutoksia koko elimistöön – näin ollen myös odottajan silmiin. Muutokset voivat olla kosmeettisia tai silmän näkökykyyn liittyviä. Joskus esimerkiksi silmän taittovoimaan aiheutuu pysyviä muutoksia…”

“Arkipäiväni neljän pienen lapsen isänä ja silmäkirurgina alkaa yleensä juuri päinvastoin kuin viikonloppuna. Viikonloppuisin kuudelta heräävät ilopillerit on kiskottava viikolla sängystä ylös seitsemältä…”

Silmien laserleikkaus on yksi taittovirhekirurgian menetelmistä. Silmien taittovirhekirurgia tarkoittaa silmälääkärin suorittamaa leikkausta, jossa korjataan erilaisten silmän taittovikojen (kuten likinäköisyys, kaukotaitteisuus ja ikänäkö) aiheuttamaa epätarkkaa näköä.

Selvitimme yleisimpien silmiin liittyvien uskomusten totuuspohjan. Näkökykyä voi varjella muutamalla niksillä, mutta voiko koko ajan yleistyvää likinäköä ennaltaehkäistä?